Door de genomen maatregelingen i.v.m. het coronavirus zullen onze diensten beperkt telefonisch bereikbaar zijn. Kijk op onze contact pagina voor details. Livechat is ook nog mogelijk via Telegram.

Hoe kan ik een domeinnaam traden

» Hoe kan ik een domeinnaam traden?

Een domeinnaam traden kan in enkele eenvoudige stappen. Bekijk hier alle informatie voor de 8 meest bestelde domeinnaam tld extensies.

Wat is een trade?

Een domeinnaam is steeds verbonden aan de domeinnaamhouder, niet aan de agent die de domeinnaam beheert. Een domeinnaam kan ook overgedragen worden aan een nieuwe domeinnaamhouder (eigenaar), dit noemt men een trade.

Hoe komt een trade tot stand?

Wanneer AlfaHosting uw bestelling heeft ontvangen en de opdracht krijgt om uw domeinnaam te traden zijn er bepaalde procedures die zowel ons, als de domeinnaamhouder gevolgd dienen te worden. Na de aanvraag voor een trade, dient de trade ingezet te worden door de nieuwe agent waarbij de huidige domeinnaamhouder dit bevestigd. Afhankelijk van de extensie van het domein, zal dit elektronisch gebeuren.

Vooraleer stappen bij AlfaNet AlfaHosting te ondernemen, is het belangrijk dat er een akkoord is tussen overnemer en overlater. Wij hebben dus steeds het akkoord van beide partijen nodig alvorens wij de procedure mogen opstarten.

De procedures voor enkele populaire extensies:

  1. .be domeinnamen

     

  2. .nl, .eu domeinnamen

     

  3. .com, .biz, .net, .org, .info domeinnamen

     

Moest u nog vragen hebben over het tradeb van een domeinnaam kan u ons steeds telefonisch of via e-mail contacteren.