Door de genomen maatregelingen i.v.m. het coronavirus zullen onze diensten beperkt telefonisch bereikbaar zijn. Kijk op onze contact pagina voor details. Livechat is ook nog mogelijk via Telegram.

Hoe kan ik een domeinnaam verhuizen

» Hoe kan ik een domeinnaam verhuizen?

Een domeinnaam verhuizen kan in enkele eenvoudige stappen. Bekijk hier alle informatie voor de 8 meest bestelde domeinnaam tld extensies.

Wat is een verhuis?

Een domeinnaam is steeds verbonden aan de domeinnaamhouder, niet aan de agent die de domeinnaam beheert. Als domeinnaamhouder kan men dus op elk moment beslissen om te verhuizen naar een andere agent. Het overdragen van een domeinnaam naar een andere agent noemt men een verhuis.

Hoe komt een verhuis tot stand?

Zowel de agent als de domeinnaamhouder dienen enkele acties te ondernemen. De domeinnaamhouder dient een verhuisaanvraag in waarna de nieuwe agent de verhuis moet starten. De agent zal de domeinnaamhouder een bevestiging sturen. Afhankelijk van de extensie van het domein, zal dit allemaal elektronisch gebeuren. AlfaHosting gaat er van uit dat de houder, van de desbetreffende domeinnaam, steeds op de hoogte is van de verhuisaanvraag.

De procedures voor enkele populaire extensies:

 1. .be domeinnamen

  Voor de verhuis van een .be domeinnaam hebben wij een transfercode nodig. Deze code zal via e-mail naar de domeinnaamhouder verzonden worden door DNS België nadat wij de transferaanvraag ingediend hebben. Gelieve deze code na ontvangst zo spoedig mogelijk door te sturen naar support@alfahosting.be aangezien deze slechts 7 dagen geldig is. Wanneer het e-mailadres van de domeinnaamhouder dat bij DNS België gekend staat niet meer correct is, dient dit eerst aangepast te worden door de huidige agent.

 2. .nl, .eu domeinnamen

  Voor de verhuizing van een .nl domeinnaam heeft men de token (verhuiscode) nodig die bij de domeinnaam hoort. Dit is een unieke code. De huidige agent beschikt over deze token en is verplicht deze te bezorgen binnen 5 dagen na aanvraag. Hoe de aanvraag moet gebeuren kan verschillen per agent. Raadpleeg hiervoor dus de huidige agent.

  De verkregen token geeft u op bij de opmerkingen tijdens het plaatsen van een bestelling bij AlfaHosting. Als de aanvraag voor verhuizing door AlfaHosting correct is ingediend bij SIDN, bevestigt SIDN de ontvangst van de aanvraag aan de oude en de nieuwe agent. Daarnaast stuurt SIDN een bericht naar het e-mailadres van de administratief contactpersoon (admin-c) met de mededeling dat wij een aanvraag tot verhuizing hebben ingediend.

 3. .com, .biz, .net, .org, .info domeinnamen

  Voor de verhuizing van de domeinnaam heeft u een autorisatie code (AUT.CODE, ook wel EPP code) nodig. De huidige agent beschikt over deze code en is verplicht deze te verstrekken. Hoe de aanvraag moet gebeuren kan verschillen per agent. Raadpleeg hiervoor dus de huidige agent.

  De verkregen token geeft u op bij de opmerkingen tijdens het plaatsen van een bestelling bij AlfaHosting.

  Verder dient de domeinnaam uit de “LOCK” status gehaald te worden door de huidige agent. Als de aanvraag voor verhuizing door AlfaHosting correct is ingediend krijgt de huidige domeinnaamhouder een e-mail van ICANN met de vraag of men akkoord is met de transfer. Deze bevat een link naar een beveiligde webpagina waarop de verhuis bevestigd moet worden. Na deze bevestiging zal de verhuis na 5 tot 7 dagen afgerond zijn.

Moest u nog vragen hebben over het verhuizen van een domeinnaam kan u ons steeds telefonisch of via e-mail contacteren.