Door de genomen maatregelingen i.v.m. het coronavirus zullen onze diensten beperkt telefonisch bereikbaar zijn. Kijk op onze contact pagina voor details. Livechat is ook nog mogelijk via Telegram.

Welk hostingpakket is het meest geschikt

» Welk hostingpakket is het meest geschikt?

Alles wat je moet weten bij het kiezen van de juiste webruimte. Registreer bij AlfaNet meteen ook uw domeinnaam!

Bij een website hoort webruimte, deze webruimte is uw opslagruimte op het web. AlfaHosting biedt een ruime keuze aan hostingformules. Waar kan je best op letten bij het bestellen van webruimte?

Webhosting wordt steeds gehuurd per jaar bij een erkend hostingprovider zoals AlfaHosting. Een hostingprovider is een aanbieder van webruimte, webdiensten en het onderhoud van bestanden voor websites, voor bedrijven en particulieren die zelf geen eigen webserver hebben. Wij bieden verschillende formules voor zowel Linux hosting als Windows hosting.

Het kiezen van het besturingssysteem.

Doorgaans wordt Linux webruimte aangeraden voor de meeste projecten. Windows webruimte is enkel nodig wanneer u wil werken met .asp, .net, MSSQL en/of andere op Windows gebasseerde applicaties. Het is niet zo dat u Windows hosting nodig heeft als uw computer werkt met het Windows besturingssysteem. Het is perfect mogelijk om Linux hosting te gebruiken van op een Windows of Apple (Mac) computer.

Het kiezen van een pakket.

Er zijn een aantal verschillende hosting pakketten. Per type webruimte kan u kiezen uit 4 formaten gaande van Brons tot Platina. Elk hostingpakket heeft verschillende eigenschappen. Omdat we beseffen dat de keuze niet altijd even evident is lijsten we voor u graag even enkele aandachtspunten op.

Enkele tips bij het kiezen van een hostingpakket:

 1. Heeft u een database nodig?

  Een database, gegevensbank of databank is een digitaal opgeslagen archief, ingericht met het oog op flexibele raadpleging en gebruik. Databases spelen een belangrijke rol voor het archiveren en actueel houden van gegevens. Bij websites komt inhoud zoals tekst en persoonsgegevens vaak uit een databank. Een veel gebruikt type databank is MySQL. Deze wordt ondersteund vanaf onze Zilver pakketten. Voor websites en applicaties met dynamische inhoud kiest u dus best geen Brons pakket.

 2. Uw verbruik van dataverkeer per maand

  Het dataverkeer wordt bepaald door het aantal data dat gedownload wordt wanneer gebruikers uw website of applicatie openen. Voor websites met veel foto- of videomateriaal ligt dit verkeer aanzienlijk hoger dan voor websites met enkel tekstuele inhoud. Natuurlijk speelt ook het aantal gebruikers per maand een rol. Bij het lanceren van een website is het niet altijd in te schatten hoeveel het verbruik per maand zal zijn. Daarom is het steeds mogelijk om een upgrade aan te vragen wanneer nodig.

 3. Uw verbruik van webruimte

  De hoeveelheid beschikbare webruimte is verschillend van pakket tot pakket. Net zoals bij dataverkeer betekenen veel foto's of video's vaak een hoge nood aan veel webruimte. Uiteraard is het mogelijk externe applicaties te gebruiken om inhoud als video's te hosten en vervolgens te embedden op uw webpagina. Indien u liever zelf de bestanden host kiest u dus best voor een grotere webruimte. Omdat een website vaak groeit doorheen de jaren is het steeds mogelijk om een upgrade aan te vragen wanneer nodig.

 4. Wat met opslagruimte voor e-mailberichten?

  Uw e-mail wordt eveneens opgeslagen op uw webruimte! Indien u verwacht dat er veel inkomende e-mailberichten zullen zijn kiest u best ook voor een grotere webruimte. Een andere optie is om de e-mailaccounts zo in te stellen dat alle berichten worden doorgestuurd naar een alternatieve account met grotere opslagruimte voor e-mail. Let er dan wel op dat er geen back-up wordt bijgehouden op uw webserver. Anders wordt de ruimte alsnog gebruikt voor uw inkomende e-mail.

 5. U wil zelf webruimte aanbieden?

  Als webdesigner of aanbieder van verschillende online diensten is het vaak een plus als u zelf webruimte kan aanbieden aan klanten. Daarom voorzien wij speciale Linux reseller hosting en Windows reseller hosting formules. U beschikt hierbij over een voordeliger tarief en bovendien kan u domeinnamen registreren aan verlaagde prijzen. Als u een groot aantal klanten wil voorzien van webruimte is het aan te raden te kiezen voor een Virtuele Private Server. Een VPS geeft u meer controle over de totale webruimte zodanig dat u alle details zelf kan afstellen naar wens.

 6. Hosting voor bedrijfskritische applicaties

  Onze standaard pakketten zijn shared hosting. Dit wil zeggen dat u de server deelt met anderen. Voor de meeste informatieve websites en online applicaties vormt dit geen probleem. Als uw bedrijf zwaar afhankelijk is van de up-time van de webruimte (bestelformulieren, GPS tracking, interne communicatie, klantenbestand,...) raden we aan om zeker te kiezen voor één van onze Virtuele Private Server oplossingen. Hierdoor ondervindt u geen last van het verkeer voor andere websites en kunnen eventuele veiligheidslekken bij andere gehoste systemen geen hinder, of down-time, veroorzaken.

 7. U heeft een applicatie met intensief geheugengebruik?

  In sommige situaties is het noodzakelijk een volledige server op te eisen om uw applicatie toe te staan intensieve taken uit te voeren. Als klant heeft u bij ons de mogelijkheid om een Dedicated Server te huren. Wij wijzen u een volledige server toe zodat u probleemloos beschikt over alle kracht die u nodig heeft. Voor meer informatie in verband met de mogelijkheden van een Dedicated Server kan u ons steeds contacteren.

Linux hosting pakketten
Windows hosting pakketten
Linux reseller hosting pakketten
Windows reseller hosting pakketten
Virtual Private Server (VPS)
Dedicated Server (DS)

Moest u nog vragen hebben over de keuze van een hostingpakket kan u ons steeds telefonisch of via e-mail contacteren.