Door de genomen maatregelingen i.v.m. het coronavirus zullen onze diensten beperkt telefonisch bereikbaar zijn. Kijk op onze contact pagina voor details. Livechat is ook nog mogelijk via Telegram.

Hoe maak ik een alias aan voor mijn e-mail account?

Een alias voor uw e-mailadres kan u aanmaken via cPanel

Als u één of meerdere e-mail accounts heeft ingesteld, kan u zelf aliassen toevoegen via het cPanel controle paneel dat bij uw webruimte hoort. In dit artikel zullen we stap voor stap uitleggen hoe u te werk moet gaan.

  Belangrijk: Indien u bij ons over een hosting account beschikt hebt u de inlog gegevens hiervan toegestuurd gekregen, bij deze gegevens vind u onder "TOEGANG TOT UW CONTROLEPANEEL" de nodige informatie voor het aanmelden op het cPanel. Dit hebt u nodig om een e-mail account aan te maken in volgende onderstaande stappen. hebt u deze inlog gegevens niet meer dan kunnen deze opnieuw ingesteld worden, dit kan op twee manieren gebeuren. Via het administratief controle paneel Mijn AlfaHosting of via een e-mail naar support.

 1. Ga naar https://servernaam.alfaservers.com:2083/ voor een veilige methode om in te loggen. De servernaam word ook vermeld in de e-mail die u bij het aanmaken van de account krijgt. Alternatieve manier is via http://www.domeinnaam.be/cpanel/. U zal dan onderstaand scherm zien afhankelijk van de gekozen manier.
  Vul uw gebruikersnaam en wachtwoord in en klik verolgens op de knop "Aanmelden".
 2. U zal dan in het hoofdscherm terecht komen. Indien het de eerste maal is dat u inlogd op cPanel zal u onderstaande (links) zien, klik op de knop "OK", u zal dan het scherm ernaast zien.
  De gebruikersnaam is in ons geval "d90000de" en de domeinnaam is "demo.com". Dat ziet u in de "Algemene Gegevens" kolom.
 3. Kies onder de categorie "E-MAIL" voor "Doorstuurders" of "Forwarders", er opent dan een nieuwe pagina zoals hieronder te zien is:
 4. Klik vervolgens op "Doorstuurder toevoegen" of "Add forwarder" en u zal onderstaand scherm zien.
 5. Geef nu in het eerste veld "Adres om door te sturen" het adres van de alias aan die u tracht aan te maken, in ons voorbeeld "test" en kies vervolgens voor "Doorsturen naar e-mail adres" en geef daar het volledige e-mail adres in waar het naar toe gaan, in ons geval dus "info@demo.com", klik daarna op "Doorstuurder toevoegen", zie hieronder
 6. U zal dan een bevestiging zien als deze succesvol is toegevoegd.
 7. Klik daarna op Ga terug als u wilt controleren of de alias correct is ingesteld, u zal dan een overzicht zien zoals onderstaande