Hoe stuur ik e-mails door naar een extern-mail adres?

Met behulp van een forwarder of doorstuurder kan u e-mails doorsturen naar andere e-mail accounts

U kan e-mails, van bijvoorbeeld info@domeinnaam.be, doorsturen naar een extern e-mailadres. Hiervoor kan u in cPanel doorstuurders toevoegen.


  Belangrijk: Indien u bij ons over een hosting account beschikt hebt u de inlog gegevens hiervan toegestuurd gekregen, bij deze gegevens vind u onder "TOEGANG TOT UW CONTROLEPANEEL" de nodige informatie voor het aanmelden op het cPanel. Dit hebt u nodig om een e-mail account aan te maken in volgende onderstaande stappen. hebt u deze inlog gegevens niet meer dan kunnen deze opnieuw ingesteld worden, dit kan op twee manieren gebeuren. Via het administratief controle paneel Mijn AlfaHosting of via een e-mail naar support.

 1. Ga naar https://servernaam.alfaservers.com:2083/ voor een veilige methode om in te loggen. De servernaam word ook vermeld in de e-mail die u bij het aanmaken van de account krijgt. Alternatieve manier is via http://www.domeinnaam.be/cpanel/. U zal dan onderstaand scherm zien afhankelijk van de gekozen manier.
  Vul uw gebruikersnaam en wachtwoord in en klik verolgens op de knop "Aanmelden".
 2. U zal dan in het hoofdscherm terecht komen. Indien het de eerste maal is dat u inlogd op cPanel zal u onderstaande (links) zien, klik op de knop "OK", u zal dan het scherm ernaast zien.
  De gebruikersnaam is in ons geval "d90000de" en de domeinnaam is "demo.com". Dat ziet u in de "Algemene Gegevens" kolom.
 3. Kies onder de categorie "E-MAIL" voor "Doorstuurders" of "Forwarders", er opent dan een nieuwe pagina zoals hieronder te zien is:
 4. Klik vervolgens op "Doorstuurder toevoegen" of "Add forwarder" en u zal onderstaand scherm zien.
 5. Geef nu in het eerste veld "Adres om door te sturen" het adres van de alias aan die u tracht aan te maken, in ons voorbeeld "alfanet" en kies vervolgens voor "Doorsturen naar e-mail adres" en geef daar het volledige e-mail adres in waar het naar toe gaat, in ons geval dus "support@alfanet.be", klik daarna op "Doorstuurder toevoegen", zie hieronder
 6. U zal dan een bevestiging zien als deze succesvol is toegevoegd.
 7. Klik daarna op Ga terug als u wilt controleren of de alias correct is ingesteld, u zal dan een overzicht zien zoals onderstaande